Pár nappal ezelőtt rákattintottam Limara honlapjára és megláttam csodálatos mézeskalács harangjait. Alea iacta est. Az én fantáziámat a mézeskalács fenyőfa gondolata kezdte birizgálni. Minden karácsonykor ajándékozok mézes puszedlit ismerősöknek, barátoknak. Az idén miért ne tehetném ezt "formába öntve"?
Lelkesen néztem át 2 doboz mézeskalács szúróformámat és "brainstormingoltam" magamban. Pénteken a T hipermarket polcán kuksolt a tökéletes megoldás 279 Ft-ért, amit kiegészítettem még 1 meglévő formával (kis csillag).
Recept:
- 125g méz
- 50g vaj/margarin
- 1 tojás
- 60g barnacukor /nádcukor
- 250g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- mézeskalács fűszerkeverék (ez saját kiegészítés a szakácskönyv fűszereket ad meg, én az ALDI-sat használom)
A kiszúrt formákat hurkapálcika segítségével lyukasztottam ki.
Sütés után:
Ez volt az a pillanat, amikortól a kisült formákon rajta kellett tartanom a szememet (a mézeskalács illata belengte a házat ), hogy a fiacskáim meg ne egyék!!!! :) Ott topogtak és várták, hogy a többi egyéb figura elkészüljön.
Csokimázzal bevontam és fehér cukor gyönggyel díszítettem őket. (Újabb harc és hessegetés! Kisebbik fiam alig bírta kivárni, hogy a többi figurát is bevonjam. Még nagyobb veszélyben voltak a fenyőfa alkatrészei! :) Később jó sokszor kisettenkedett a bevont többi figurához, hogy "megnézze". Mivel a csoki bevonó még nem dermedt meg így az arca tiszta csoki lett a sok "nézegetéstől"!!! )
A karácsonyfa összeállítása jó kis türelmi munka volt!!!
A kész karácsonyfák:
Téli hideg, havas éjszakában álló fenyőfák jutnak róluk eszembe.
Végül becsomagoltam őket:
Remélem a megajándékozottak is annyira elégedettek lesznek vele, mint a kisebbik fiam, aki szó szerint bezabált belőle. EZ A KEDVENCE.
Jövőhétvégén megpróbálom megsütni a reform mézes puszedliját Lajos Marinak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése